A doua revolutie ! Partea a doua !


Am sters tabelul respectiv, pentru ca oferea date incerte si era prea frumos colorat sa fie adevarat.Am impresia ca a fost realizat “la comanda”, pentru o conferinta de presa, de catre un angajat al CNADNR sau al Ministerului Transporturilor.

Am hotarat sa incep cu acest tabel preluat din wikipedia.org

Sunt sigur ca acest tabel este o aberatie pentru ca in Romania nu sunt in anul 2012 atatia kilometri de autostrada.Iar daca sunt nu am mers eu pe ei, poate au mers alti oameni.Nu stiu de unde au venit aceste toate, probabil de la CNADNR.Sunt in total in jur de 510 kilometri de autostrada realizati.

Daca doriti mai multe informatii puteti intra pe siteul CNADNR, cu adresa :

http://www.cnadnr.ro

unde sunt sigur ca nu veti gasi prea multe informatii utile.Normal ca nu ai ce informatii sa gasesti acolo, daca nu au realizat nimic.Nimic despre nimic.

Acestea sunt autostrazile din Romania.

Tin minte ca acum cativa ani, in noiembrie 2008, existau partide care promiteau niste numere ireale de kilometrii de autostrada, ce vor fi realizate in perioada 2008-2012.

Alianta PSD-PC promiteau peste 1.000 de kilometri de autostrada

PNL promitea peste 2.110 de kilometri

PDL promitea peste 1.300 de kilometri

De oferta celorlalte partide nu vreau sa discut pentru ca erau prea mici si nu ar fi obtinut oricum sprijin electoral pe baza unor minciuni.Totusi, pentru aceste partide, romanii au oferit incredere si au votat, acestea fiind partidele care si-au adjudecat peste 83% din totalul mandatelor de senatori si deputati la nivel national.

Sursa pentru promisiuni electorale in 2008 :

http://www.antena3.ro/politica/sarabanda-promisiunilor-oferta-electorala-a-partidelor-la-alegerile-parlamentare-58558.html

Bineinteles ca de promis se tot promite, de realizat gasim mereu alti vinovati.

Anul acesta constatam ca avem in jur de “cateva sute de kilometri de autostrada in plus”,insa daca analizam putin, realizam ca promisiunile din 2008 erau aberatii certe.Cred ca in ultimii 4 ani s-au construit in jur de 100 de kilometri de autostrada, deci mai putin de 10% din cat promisese in campania electorala partidul cu cea mai pesimista estimare.Momentan exista diverse surse care declara ca avem in jur de 500 de kilomeri de autostrazi si poate acel tabel preluat de pe wikipedia.org este intr-adevar bun.

Din punctul meu de vedere, totusi, nu putem spune ca daca adaugam diverse rute ocolitoare, centuri , drumuri nationale rapide si folosim alte mici tertipuri putem spune ca avem 500 de kilometri de autostrazi 100% pure si terminate, date in folosinta si de calitate.

Mai ales ca in Romania, 1 kilometru de autostrada e cel mai scump kilometru din lume – macar cu asta sa ne putem mandri, niciodata nu este complet si nu are o garantie mai mare de 2 ani de la data darii in folosinta.

Avand in vedere ca la sfarsitul anului 2008 aveam in jur de 250 kilometri de autostrada in toata tara si acestia realizati in foarte multi ani, era greu de crezut ca in urmatorii 4 ani de guvernare, ar fi reusit – oricare dintre candidati sa realizeze mai mult de 250 kilometri in urmatorii 4 ani.Deci si 250 kilometri ar fi fost foarte multi – ce era peste aceasta suma era o probabilitate inexistenta.

E la moda sa se semneze noi contracte, nu conteaza daca pe banii noastri sau pe bani europeni – pentru a se incasa diverse comisioane din aceste contracte.Mi-ar placea sa aud un politician care sa imi promita ca el se va asigura ca se vor termina in timpul mandatului sau de 4 ani de senator sau deputat un numar de kilometri de autostrazi si ca receptia lucrarii se va face la sange.

In acest moment probabil sunt “in lucru” in Romania cateva sute de kilometri de autostrazi, posibil sa fie mai multi “in lucru”, decat finalizati, iar termenele medii initiale de terminare sa fie de cel putin 5 ani.

Voi reveni cu ultima parte – a treia

Advertisements