A doua revolutie ! A treia parte – ultima parte


In aceasta campanie electorala s-au promis foarte multe, politicienii au identificat niste nevoi si au promis ca le vor gasi solutii.A fost o campanie foarte comica, cei mai multi dintre cei care au candidat si-au lansat siteuri, bloguri personale si-au facut conturi pe celebrele retele de socializare facebook si twitter si au incercat chiar sa ofere niste spoturi publicitare “care sa rupa gura targului”.Multi dintre ei si-au facut conturi si pe youtube sau si-au facut un vlog si au incercat sa para comici, atragatari, intelegenti sau interesanti.

Aceasta campanie a  fost intr-adevar unica.Rezultatul a fost unul aproape cum se asteptau cei mai multi dintre votanti, Alianta USL a obtinut un scor foarte bun.

Mi-a placut mai ales faptul ca au facut putina magie si numarul de parlamentari a fost asa de mare, incat, ATENTIE : nu au suficiente locuri in Parlament.Cu toate ca s-au prezentat la interviu pentru un numar prestabilit de locuri, au fost angajati mai multi, printr-o eroare judiciara grava si de neiertat.

Foarte ciudat si comic este faptul ca la nici 2-3 zile dupa ce au fost alesi sau nu au fost alesi, multi dintre ei erau de negasit.De exemplu, unii dintre ei si-au facut blog in octombrie sau noiembrie 2012 si conturi pe retele de socializare, iar acum nu mai sunt activi.In ultima saptamana toti au oferit concerte gratuite si-au dat cu parerea, au postat, au declarat, au fost invitati la emisiuni, iar acum au disparut.

Avand in vedere ca in urma cu cativa ani, s-a propus un referendum in urma caruia numarul de parlamentari trebuia sa scada, acest numar a crescut.Romania este tara in care orice este posibil.De fapt, as putea declara ca daca despre SUA s-a spus acest lucru, ar trebui sa facem un experiment.Sa recomandam cuiva sa incerce sa faca ceva in SUA si daca nu reuseste acolo, sa-i garantam ca in Romania este posibil.

De exemplu, la referendumul din anul 2009, propus de Presedintele Traian Basescu, romanii au ales sa avem Parlament Unicameral si maxim 300 de deputati.

Apoi cei de la PNL au propus sa avem un Parlament Bicameral cu cel mult 316 reprezentanti : 99 de senatori si 217 de deputati.

Un numar bun, avand in vedera ca inainte erau in jur de 137 senatori si 334 deputati, deci in total 471 de reprezentanti.

Surpriza ! In Romania nu exista nicio lege sigura, decat REGULI POPULISTE, pe care clasa politica le poate incalca sau anula oricand.

Acum avem un Parlament Bicameral cu aproximativ 107 parlamentari mai mult, impartiti astfel : 176 senatori si 412 deputati.Deci numarul a crescut, probabil conform intelegerilor politice din spatele usilor inchise sau conform inflatiei.Totdata, in timp ce unii au fost alesi cu 30.000 de voturi sau mai multe, altii au fost alesi cu doar 2.000 de voturi, prin redistribuire.

Lista celor alesi cu cele mai multe voturi nu ma interseaza.Ma interseaza lista celor alesi cu cele mai putine voturi.La Senat, avem urmatorii campioni-trisori :

Strainatate Colegiul2 – Anghel Adrian (USL) – 2.498 voturi

Covasna – Marius Obreja (USL) – 5.953 voturi

Brasov – Coste Marius (PP-DD) – 6.651 voturi

Suceava – Miron Vasilica Steliana (PP-DD) – 7.115 voturi

La Camera Deputatilor lista de campioni-trisori e chiar mai ciudata :

Timis – Molnar Zsolt (UDMR) – 1.063 voturi

Strainatate Colegiul 4 – Ovidiu Raetchi (USL) 1.291 voturi

Strainatate Colegiul 3 – Lubanovici Mircea (ARD) 1.741 voturi

Arad – Scheau Ion (PP-DD) – 2.017 voturi

Maramures – Bonis Istvan (UDMR) – 2.107 voturi

Timis – Diaconu Adrian (PP-DD) – 3.215 voturi

Concluzia e simpla : E mai usor sa ajungi Senator sau Deputat in Romania, decat consilier local sau primar intr-o localitate mica din provincie.

Mi-a placut si faptul ca Presedintele tarii s-a implicat in campania electorala – apropo, eu nu il suport si mi-ar placea sa mi se inchida blogul datorita acestor declaratii, doar ca eu nu lucrez “LABEUNU”TV, astfel pot spune ce imi doresc.Traim teoretic intr-o tara libera si ma pot exprima cum imi doresc.Din cate stiam, nu este din punct de vedere constitutional legal si corect sa te implici si sa sustii un partid politic.Presedintele tarii este apolitic, pacat ca presedintele nostru – care are centura neagra la calcat Constitutia Romaniei in picioare – declara vrute si nevrute ca intr-o carciuma modesta de la tara.

E surprinzator faptul ca tanara Catalina Stefanescu a obtinut un loc in Parlament, cu toate ca are doar 24 de ani.Este deputat in colegiul aferent municipiului Turnu Magurele si a fost secretara lui Liviu Dragnea.A obtinut un scor mai bun decat seful sau.Pe mine nu ma intereseaza faptul ca arata bine, e frumoasa si tanara si e cel mai tanar parlamentar din istoria Romaniei.Cel mai tanar parlamentar inainte de Catalina Stefanescu avea 25 ani cand era ales.Pe mine ma intereseaza care sunt cei mai batrani.In principiu, in Romania, daca vrei sa ai un fotoliu calduros de parlamentar poti sa il obtii pana la ziua D-1.Doar ca acum sunt probleme, ca a fost o oferta speciala s-au dat mai multe fotolii decat erau si mai trebuie sa cumpere.Nu-i problema, conform estimarilor cu maxim 1.000.000 de euro, se va rezolva problema locurilor.

D = ziua decesului

Macar domnisoara Catalina Stefanescu si-a facut singura un cont amarat de facebook sau twitter sau stie sa foloseasca un smartphone pentru a posta pe aceste conturi, spre deosebire de cei mai multi dintre batrani.Nu spun ca domnisoara Catalina Stefanescu este mai buna decat ceilalti parlamentari, dar nici nu are 3-4 mandate la activ sau o varsta venerabila pentru o pensie linistita si special.Daca ajungi parlamentar pentru un mandat, ai beneficii o viata intreaga, e ca un fel de OSCAR, esti un om special.

Sa speram ca vor face macar putin din ce au promis !

Ii astept in continuare pe toti, alesi sau nealesi, parlamentari buni sau rai, care si-au obinut locul cu multe voturi sau prin redistribuire cu cateva voturi, ca in blogosfera e loc pentru toata lumea si ii voi urmari pe retelele de socializare !

Advertisements