De ce un blog !?


In primul rand mi-a placut mult sa scriu, iar de ceva timp nu mai scrisesem, asa ca cea mai buna metoda de a scrie astazi este pe blog.Stiu ca multi dintre voi s-ar putea sa ma contrazica si sa imi spuna ca astazi este era social networking.Multi vor spune ca este mai usor sa intri pe o retea sociala si sa comunici, mai ales ca ai totul asa cum vor cei mai multi dintre romani sa aiba “mura in gura”.Nu cred ca este asa, mai ales ca retele sociale sunt foarte la moda, deci nu te poate observa nimeni.

De exemplu facebookul este in principal  o retea sociala bazate pe social gaming si pe photo sharing, astfel ca nu vad prea multe apropieri intre un blog personal si facebook.

E mai simplu sa iti gasesti prietenii, colegii, vecinii, rudele pe o retea sociala si ai oarecum un public care te poate urmari.Dar si daca publici pe un blog iti poti face publice postarile pe o retea sociala si poti optine vizitatori, astfel ca nimic nu este pierdut.

Diferenta este ca la un blog obtii rezultatele muncii pe care o prestezi si e mult mai greu sa obtii rezultate.Multi cred ca faptul ca ti-ai facut un blog inseamna automat ca ti-ai facut si cititori, dar e mult mai complicat.Cei mai multi dintre cei care isi fac un blog, nu obtin rezultatele asteptate si renunta dupa putin timp, sau nu obtin suficienti vizitatori pentru a-l monetiza, astfel renunta la idee.

Sunt doua tipuri de bloggeri in principal si iti vei gasi destul de des pe cei din prima categorie si rar pe cei din a doua.

Din prima categorie sunt bloggerii care scriu decat pentru bani si pentru care blogul nu este decat o afacere si a doua categorie de bloggeri, pentru care conteaza in primul rand sa scrie, sa se exprime, sa interactioneze cu cititorii.

In general cei din prima categorie vor sa monetizeze blogul din prima zi daca se poate, vor un blog foarte simplu, facut in graba, cu domeniu gratuit dar care sa obtina cativa dolari in fiecare zi din diverse reclame.

Cei din a doua categorie stiu ca e important sa postezi, sa construiesti o comunitate si mai tarziu iti vei obtine cateva venituri din monetizarea sa.

Unii dintre ei ajung chiar bloggeri profesionisti si traiesc exclusiv din veniturile generate de un blog.Totusi, cred ca este destul de greu sa traiesti decat din veniturile pe care le obtii pe baza publicitatii.Cred ca mai completezi cu cateva venituri din afilieri si eventual iti deschizi sau adaugi un magazin virtual pentru a putea obtine venituri suficiente sa te poti intretine.

Voi posta mai tarziu un articol cu realizarile mele de pana acum de pe acest blog, pentru ca astazi blogul meu implineste o luna de la lansare.

Primul post a fost realizat la data de 7 decembrie 2012.

Advertisements