Cum sa iti promovezi blogul ? 1/20


Voi descrie aici cateva metode prin care iti poti promova blogul.

Cel mai bine il poti promova prin retele sociale.

Voi insira aici un numar de retele sociale pe care le folosesc cei mai multi dintre romani, sau pe care le folosesc putini, ori foarte putini.

Cea mai populara retea sociala in Romania este http://www.facebook.com

Facebook a fost infiintata de mai multi oameni, dar doar Mark Zuckerberg este foarte cunoscut si asociat in general cu brandul companiei.Anul infiintarii a fost 2004, iar in doar 8 ani a ajuns sa valoreze 100 de miliarde de dolari – trasi de par, cu toate ca in anul 2011, a avut venituri de doar 3,7 miliarde de dolari si cu asteptari de 4,5 miliarde in 2012.In general o companie IT se vinde la maxim 8X sau 10X, X = valoarea veniturilor pe 1 an.A fost reteaua sociala cu cel mai rapid ritm de crestere din 2008 si pana in prezent si cea mai mediatizata.

In Romania, exista intre 5 si 6 milioane de conturi de facebook, iar la nivel mondial peste 1 miliard de conturi.

Este o retea sociala creata initial la Harvard University si disponibila doar studentilor acelei universitati, cu scopul initial de a se extinde la nivelul marilor universitati din USA si din lume.

Fondatorul ei este Mark Zuckerberg, unul dintre proaspatii self-made milionari la nivel mondial, cu o avere care la un moment-dat era cotata la aproximativ 30 de miliarde de dolari.La IPO-ul facebook, valoare sa a fost evaluata la aproximativ 100 de miliarde de dolari, doar ca e fost supra-evaluata cu cel putin 200% din punctul meu de vedere.Nu cred ca facebook a valorat niciodata mai mult de 30 de miliarde de dolari si nici nu cred ca ar trebui sa depaseasca aceasta suma decat peste cel putin 3 ani de la lansarea IPO-ului, adica INITIAL PUBLIC OFFER. – undeva in 2015

A fost facut chiar un film despre facebook, intitulat “The Social Network”.

Il puteti viziona daca il cautati pe internet.

Din cate am auzit, chiar daca facebook neaga, facebook a investit o suma confidentiala si destul de mare pentru realizarea si  promovarea acest film si pentru a-si mari artificial valoarea de piata cu putin timp inainte de lansarea la bursa prin IPO.

Aici iti poti face un cont personal si iti poti face prieteni.

Cel mai mare numar de prieteni pe care ii poti avea este de 5.000.

Daca vrei sa iti promovezi blogul prin http://www.facebook.com, o poti face foarte usor.

Poti posta un articol pe blogul tau si il poti distribui usor pe wallul tau de facebook printr-o directionare simpla sau chiar iti poti face o pagina care sa promoveze blogul tau pe facebook, care va fi administrata de tine, prin propria pagina de facebook.

Avantajul cu pagina ta este poate avea un numar nelimitat de prieteni si daca iti da cineva like la pagina este la fel ca add as a friend pe care il da contului tau.Decat ca nu ii trebuie confirmare de acceptare.

Dezavantajele la facebook sunt ca exista o competitie foarte mare si fiind folosit de toata lumea exista multe mesaje spam si multe pagini cu continut redus, practic, orice faci este privit mai mult la nivel general.Pe de alta parte, s-a inradacinat ideea conform careia “daca n-ai facebook, nu existi”.

Sau cel putin, nu existi la nivel de social media si internet.

Daca urmaresti anumite persoane sau companii, poti afla stiri interesante sau oferte ori cereri care te intereseaza, poti gasi chiar un job prin facebook, important este sa stii pe cine sa urmaresti.In afara granitelor tarii, facebookul este folosit pentru publicitate si de persoanele publice foarte cunoscute.

La noi este folosit mai mult de copii sau de tineri care petrec foarte mult timp pe retelele sociale fara sa aiba un scop anume, poate doar dorinta puternica de comunicare si construirea unei identitati false sau unei identitati mai bune decat in realitatea offline.

Totodata este folosit pentru a intra in contact cu fosti colegi sau prieteni sau pentru mentinerea comunicarii cu un grup restrans de oameni din sfera activitatii profesionale sau cu grupuri de oameni cu interese comune.

O noua moda a facebookul din ultimii ani este cea de social gaming, cred ca cei mai multi useri intra pentru a mai castiga un nivel la jocul respectiv.Din punctul meu de vedere peste 50% din userii facebook se joaca cel putin cateva jocuri constant.

Mai sunt inca aproximativ 25% dintre useri care “se ocupa” cu uploadul si sharingul de fotografii si rareori filmulete, eventual like si comment.

Dezavantajele sunt la fel de multe ca avantajele, poate chiar mai multe.

Daca dai like unei anumite pagini, chiar crezi in acea chestie la nivel declarativ, cand de fapt nu iti pasa.Vezi diverse aplicatii si pagini gen cauza nobila.

Cei care nu au prieteni si nu pot comunica normal, pot avea pe facebook atat de multi prieteni pe cat isi doresc.

Chiar ma intreb de ce nu exista o aplicatie prin care sa iti poti transfera sau vinde prietenii unei pagini de facebook sau unei alte persoane pe facebook.

Cred ca daca cei mai multi dintre noi ar primi 10$ pentru fiecare 1.000 de prieteni pe care ii avem, adica 1 cent pentru fiecare prieten, in curand multi dintre noi nu am mai avea prieteni.

Eu nu cred ca am nevoie de mai mult de 200-300 de prieteni.Chiar am vazut recent o retea sociala care nu iti dadea voie sa ai mai mult de 150 de prieteni.O idee geniala !

Pe de alta parte, veniturile facebook, provin din mai multe surse cum ar fi : comisioane la vedere de la creditele achizitionate de nebuni pentru a obtine nivelul infinit la anumite jocuri de pe site, diverse sume de bani din reclame, bineinteles sume enorme de la companii care isi permit, gen General Motors, care a crezut ca daca isi face reclama pe facebook, scapa de probleme – dar nu au scapat, dar mai ales de culegerea de informatii si vanzarea catre terti si chiar catre serviciile secrete.

Voi posta imediat linkul unui filmulet de pe youtube, prin care CIA – una dintre agentiile foarte cunoscute ale SUA, multumeste acestei companii.

Daca il veti mai folosi dupa ce vedeti acest filmulet, ramane sa decideti.Macar folositi-l si luati aminte de ce folositi.

Advertisements