Cum sa iti promovezi blogul ? 2/20


O alta retea de socializare foarte buna este http://www.twitter.com

Twitterul este o companie care este mult mai buna din punctul meu de vedere decat http://www.facebook.com, dar care este mai putin mediatizata.

Ea a fost infiintata in anul 2006 si a avut doar 2 ani de promovare intensa, dupa care a intervenit isteria facebook si nu a mai fost in atentia presei sau potentialilor useri.

Fondatorul sau principal este Jack Dorsey.

Twitterul, este in schimb, in SUA, cea mai apreciata retea sociala.

Cei mai multi dintre cei care au o reputatie buna sau sunt vedete in diverse domenii ca sportul, televiziunea, radioul, actoria sau muzica au cont pe http://www.twitter, dar nu neaparat si pe http://www.facebook.com

Twitterul este folosit in general pentru mesaje de tip spam sau pentru publicitate ieftina de genul : lady gaga poarte lenjerie X sau madonna foloseste produsele cosmetice de la compania Y.

Twitterul e mai simplu de folosit si mai aproape de utilizatori, am impresia ca aici conteaza in primul rand activitatea ta, nu notorietatea.Cei care vor sa comunice si sa construiasca o retea stabila de fani, au de obicei cont de twitter.

Pe twitterul, totul e simplu, e ca un fel de pager modern.

In SUA pagerul a fost foarte celebru in vremurile sale, in timp ce in Romania am trecut direct la mobil.Practic in twitter poti posta diverse mesaje de tip text de maxim 140 de caractere si de aceea a fost numit si “smsul internetului” sau “pagerul internetului”.

Este o retea sociala de micro blogging, iar numarul utilizatorilor nu este facut public, dar se estimeaza ca sunt in jur de 500 de milioane, deci de 2 ori mai putin decat pe facebook.

Pe de alta parte, cele mai multe conturi de pe twitter sunt valide si nu ofera spam ca in cazul facebook, unde poti gasi de exemplu 200 de conturi ale fotbalistului Lionel Messi.Avem si noi cateva cazuri de “vedete care nu exista”, din Romania, care isi fac 30-40 de conturi si nu vreau sa dau nume, ca le fac mai cunoscute, apoi se lauda ca nici macar nu stiau ca au atatea conturi.Bineinteles mai sunt si fani sau copii inculti care cred ca este cool sa iti faci o pagina si sa reprezinti o alta persoana.

In cazul twitter, de obicei utilizatorii isi fac cont si nu adauga prieteni din acea retea, ci ii “urmaresc”.Daca vrei sa fii prieten cu cineva pur si simplu dai click pe “follow”, iar cei mai multi dintre cei care vad ca sunt urmariti de un anumit user, il urmaresc la randul sau pe acesta.

Nu exista un numar maxim de followeri pentru twitter, iar conturile sunt de forma  @justintimberlake sau @linkinpark.Nu stiu exact daca acestea sunt conturile lor, ca si acolo mai sunt conturi in plus, dar nu asa de multe ca pe facebook.

Pe twitter, daca ai scris mai multe mesaje inseamna ca ai mai multe “tweets”.

Sunt in jur de 400 de milioane de “tweets” in fiecare zi.

Un astronaut pe nume T.J.Creamer a fost primul om care a dat “tweet” din afara orbitei, in anul 2010, ianuarie, 22.Astronautii americani au un cont comun pe “twitter” intitula @NASA_Astronauts.

In caz ca vreti sa ii urmariti, puteti sa ii urmariti, doar ca nu ofera mesaje spam.

Compania twitter a avut venituri de 45 milioane dolari in anul 2010, de 140 milioane de dolari in anul 2011 si de 245 milioane de dolari in 2012.

Simbolul lor este foarte cunoscut, spre deosebire de cel al facebook, care este un F mare, urat, simplu, fara imaginatie.

Simbolul-logo-ul http://www.twitter.com este o pasare bleu foarte draguta si interesanta.

Din cate imi dau seama, chiar daca twitter are succes si este o retea sociala foarte puternica, ei nu se ocupa cu vanzarea de informatii confidentiale tertilor, la fel ca facebook.

Mesajele de pe twitter sunt in procente, cam asa din cate imi dau eu seama :

35% mesaje fara sens

30% mesaje si interactiuni verbale logice cu sens de comunicare

5% mesaje de tipul da mai departe / citate / proverbe

5% promovare personala

3% spamuri

2% stiri

2% reclame la diverse produse

2% mesaje fara inteles

Valoarea de piata a twitter este de aproximativ 10 miliarde de dolari, chiar daca este la fel ca in cazul facebook, o valoare mult mai mare de 8X-10X, unde X = veniturile pe 1 an, totusi veniturile au crescut de la an la an in cote mai mari si mai atractive,iar twitter se mai poate dezvolta, de facebook, nu cred sa mai auzim ca a facut 1 miliard de useri.

Eu voi alege http://www.twitter.com anul acesta ca principala retea sociala si probabil si anul viitor ma veti mai mult tot acolo la @octavianmicu

 

 

Advertisements