Niciodata nu am avut atat de multa incredere in mine !


Avand in vedere totusi ca mereu am avut multa incredere in mine si niciodata nu am fost multumit, acum am atins apogeul meu din punct de vedere al increderii in mine si tot nu sunt multumit.Oare ce as putea sa fac !? Mi se pare ca in fiecare zi sunt mai aproape de un rang de incredere total iesti din tipare, parca pur si simplu vreau sa daram toata lumea si stiu ca o pot reconstrui.Stiu ca adesea mi se spune ca sunt idealist sau perfectionist si nu pot sa fac chiar tot ce cred ca pot sa fac, dar de data asta chiar sunt hotarat sa daram tot si sa construiesc altceva in loc, nu stiu daca are rost sa reconstruiesc.

Cred ca cel mai bine, atunci cand vrei sa construiesti ceva este sa darami tot si sa construiesti cum este bine din punctul tau de vedere de la zero, sau sa urmezi sfaturile unui specialist.Ati vazut toti cat de greu este sa repari greseala altuia ? Ati vazut, cred, cat de enervant este cand cineva va roaga sa il ajutati cu ceva si nu vreti pentru ca el a facut ceva aiurea inainte !?

Daca ii spui acelei persoane ca tebuie facut totul de la zero, de obicei iti spune : si cu banii mei si cu munca mea ce sa fac !? In gandul meu, cateodata, ce-i drept foarte rar – ” esti un idiot incompetent !”.Acum nu mai sunt deloc asa, daca ceva nu imi place si trebuie modificat sau imbunatatit, spun direct : ” Cred ca trebuie sa daram totul si sa construim de la zero impreuna.In cazul in care ma poti ajuta si vrei sa ma ajuti, hai sa construim ceva de calitate si durabil.Ce rost are sa ne multumim cu o carpeala atat de intalnita, la noi, in Romania !?”

Daca nu e de acord cu mine, nici macar nu ma mai impresioneaza.Am devenit prea rece, incat sa fiu impresionat de muritorii de rand.Probabil ca ma impresioneaza ceva, din cand in cand, dar asta mi se intampla maxim o data pe luna.Nu as putea sa ma bucur cand ma uit la o libelula sau sa ma uit ca un idiot la orizont si sa spun ca – ” este minunat ! ”

In fine, fiecare o vede pe-a lui.Eu sunt sigur ca acum sunt capabil sa fac lucruri mai mari decat credeam ca pot sa fac si stiu : inca nu am suficienta incredere in mine.Trebuie sa mai definitivez din proiectele mele si sa obtin mai multa incredere, vreau sa am mai multa incredere in mine, decat toti oamenii din jurul meu si nu mi-o darame niciodata nimeni, pentru ca apoi sa imi spuna :

” Am vrut sa iti daram increderea sa construiesc ceva mai bun in loc – deznadejdea, ignoranta, prostia, lipsa de idealuri inalte ! ”

Daca nu este ca mine, nu ma deranjeaza, tot ca mine este !

Am incredere in mine ! Nu pot sa spuna cata, pentru ca este prea multa si nu cred ca pot gasi “o chestie” prin care sa o masor ! Ar trebui sa inventez acea “chestie”, dar cu timpul va fi depasita, de faptul ca imi va creste foarte mult in urmatoarea perioada increderea in mine insumi si nu va mai face fata aparatul respectiv…

 

Advertisements