Cum sa ai o viata mai buna !?


In primul rand trebuie sa stii ce vrei.Dupa ce stii ce vrei, atentie, ce e bine pentru tine, nu ce e bine pentru altii, trebuie sa il urmezi, fara sa te abati pentru altii.Sa ai drumul tau, pe care il faci tu, nu sa urmezi turma.Cand ma uit in jur si ii vad pe toti ca se prefac ca se duc la facultate si apoi spun ca vor joburi de 1.000 de euro net pe luna si pozitii de director cu experienta zero, sau aproape zero, nu imi pot stapani rasul.

Ma uit in aceasta perioada in jur si vad o singura chestie : faptul ca toti analfabetii, care au luat niste note ridicole la examenul de capacitate si de-abia au intrat intr-un liceu la un profil amarat, vor sa ia bacul.Cei mai multi dintre cei care au urmat un profil foarte prost sau un profil de seral, la un liceu oarecare, vor sa ia bacul.

Intrebarea nu e de ce vor sa ia bacul.

Nici macar ce fac cu bacul luat.

Sau daca sunt mai inteligenti daca iau bacul.

Intrebarea este, pentru cei mai multi : cine ma angajeaza cu un liceu si o diploma de bac !?

Deci, prostilor, li se pare absolut normal, in cazul in care iau bacul, sa urmeze o facultate de 2 lei, la care intri in urma unui « concurs «  de dosare.Nu am mai auzit de aceasta aberatie, decat in Romania, cred.Cum sa concureze niste dosare intre ele ?

Am inteles ca un dosar inseamna mai multe acte si documente cu caracter legal si original, care au propriul lor coeficient de inteligenta se pare.Deci un dosar e mai inteligent decat altul ?

Daca cercetezi putin neantul, afli ca un dosar se compune din media generala pe care un prost o are in liceu si 2 tipuri de calificative oferite cand sustine prostul bacul.

Primul tip de calificative e ceva de genul, « lasa ba, ca merge asa « , nu ai cum sa iei o un calificativ prin care sa iti anulezi bacul sau sa il pici, iar al doilea tip, este un tip cat de cat corelat cu ce stie un licean.Adica te asezi in banca, primesti o coala de hartie si niste subiecte.

Trebuie sa scrii cat de cat acolo sa iei macar un 5 de trecere, iar media generala trebuie sa fie minim 6.Ai, din cate stiu eu, 3 materii la care primesti calificative si 3 materii la care primesti note.Oricum e mult sa iei un 5 sau sa ai o medie generala de cel ; putin 6.Eu cred ca nu ar trebuie sa umble Inspectoratul Scolar la gradul de dificultate al bacului sau Ministerul Invatamantului – indiferent ca aceste institutii mai exista sau nu, ca mereu isi schimba numele si nu isi fac treaba, ci sa puna macar 4 puncte din oficiu.

Deci indiferent ca stii sau nu stii nimic la bac, sa obtii macar nota 4.Mai bajbai putin de 1-2-3 puncte ceva si gata ai luat bacul.

O alta idee buna ar fi ca nota minima la bac sa fie 1, deci doar 1 punct din oficiu, dar sa ai nevoie ca media minima a notelor de bac sa fie 2, asa poate ar lua mai multi prosti bacul.

Uneori, se ia in calcul media generala din liceu, pentru ca e mai mare, datorita unor medii mari la anumite materii care nu au legatura cu liceul si la care nimeni nu invata sau nu se prezinta la acele ore : educatie fizica, lucru manual, religie, CDS limba straina, chimie, fizica.Oricum, la chimie si fizica, sunt multi profesori care iti dau o medie de 6 sau 7 pentru ca trebuie sa manance si ei o paine si pe nimeni nu intereseaza materia respectiva in liceu.Daca dau note mari isi pastreaza catedra.Mananca o paine muncita sau nemuncita.Nu mai conteaza, paine sa fie.

Uneori, se iau in calcul decat anumite medii care au legatura cu facultatea pe care vrea orice prost sa o urmeze.In lipsa de optiuni, un prost alege ce e sub nasul lui, adica orice facultate la care poate intra, pe baza unui concurs de dosare, preferabil, o facultate « de viitor « , viitorul insemnand ce aude la televizor sau ce i se pare lui cool.

Se inscrie la o facultate la care oricum nu invata nimic, sperand ca va avea noroc si ca isi va gasi un job mai bun dupa facultate decat si-ar gasi dupa liceu.Acum, sincer sa spun, asa e.Somer cu liceu sau somer cu facultate nu e la fel.

Somerul cu facultate este mai nemultumit decat cel cu liceu, pentru ca el poate declara ca este mai educat si a cheltuit mai multi bani sa devina erudit .

Bineinteles, ca la 90% dintre facultati nu invata nimeni nimic.Dar nu este o problema sa ne intrebam inainte ce facem daca urmam o facultate, o problema este sa ne vaitam dupa ce am urmat-o.Parca am fi un popor de milogi.Ne place sa spunem dupa : Pe mine cine ma angajeaza ? Cum castig experienta ? Eu nu am relatii.Parintii mei nu au bani sa dea spaga sa ma angajez.Eu nu am noroc.Nimeni nu spune simplu – Nu stiu sa fac nimic.Nici macar eu nu m-as angaja pe mine, sau nu m-as angaja pe o suma mare de bani.

Eu cred ca ar trebuie sa se introduca in Constitutie obligatia de a fi milog, daca esti roman.Sau hai nu chiar obligatie, dar sa fie o lege in Constitutie, prin care daca te declari milog din proprie initiativa si daca spui ca ti s-a acrit de viata, sa ai reducere 50% la taxa de inmormantare.Ar fi bine sa ai reducere si la lumanari sau alte cheltuieli legate de inmormantarea ta.Dar si la pomana ta ar veni tot milogi, asa ca nu ai rezolva nimic.

 Nu am nimic cu cei saraci care primesc anumite chestii de pomana, sau cu cei care se duc la pomeni, am cu cei care aleg sa fie milogi, se complac in mediocritate sau le place sa fie asa si nu recunosc.

 Eu consider ca viata e grea, dar merita traita.Totodata, viata in Romania este foarte scumpa, dar nici sa mori nu este ieftin.

 Daca faci un calcul, faci un dosar, pui niste medii generale mici si o medie mica la bac, poti urma o facultate de 2 lei, dar taxa nu este 2 lei, este vreo 2.000 de lei pe an cred.

 Vedeti ca nu e ieftin sa fii prost !?

 Oricum, cred ca e mai ieftin sa fii inteligent si sa investesti niste bani si niste timp intr-o educatie, in cultura si in studii, decat sa te prefaci ca faci asta sau sa le neglijezi.

 *Va rog nu discriminati prostii si milogii ! Sunt si ei oameni.Nu va luati de ei, ca sunt multi si nu prea mai ai loc de ei.Parca sunt mai multi decat furnicile.Si in fiecare zi sunt mai bine dezvoltati, au o organizatie condusa din umbra si vor sa cucereasa toata lumea.Sper sa nu reuseasca !

Advertisements