Preluarea Tumblr de catre Yahoo 4/4


Eu am ramas cu emailul principal Yahoo, caci este cel mai cunoscut, nu cel mai bun sau cel mai apreciat.E mai usor sa spui ca ai adresa octavianmicu@yahoo.com, decat o alta adresa.Pentru mine, la asta se rezuma Yahoo ; nu fac altceva care sa imi fie necesar sau de care sa nu ma pot lipsi.Ba chiar ma gandeam, ca daca Tumblr sa fie o companie care esueaza dupa preluarea Yahoo, sa folosesc foarte rar casuta de email Yahoo.

Microsoft a dorit sa preia Yahoo, in februarie 2008 pentru suma de 45 miliarde de dolari.Actionarii companiei Yahoo au respins oferta, declarand ca este o oferta nesolicitata si ca Yahoo valoreaza mult mai multi bani.

Trei ani mai tarziu, compania Yahoo valora doar 22,5 miliarde de dolari.Acum, la inceputul lunii septembrie 2013, compania Yahoo valoreaza in jur de 28 miliarde dolari, cu o apreciere semnificativa, de cand Marissa Mayer a preluat pozitia de CEO al companiei.De cand Marissa Mayer a preluat aceasta pozitie, in urma cu aproximativ un an de zile, si totodata CEO-ul numarul 4 pe anul 2012 al companiei Yahoo, valoarea companiei a crescut cu aproximativ 50%.

Totusi, nu stiu daca pe termen lung, compania Yahoo va iesi din impas prin aceste achizitii mici si repetate ale Marissei Mayer.Nu prea mai au timp sa managerieze propria companie si sa dezvolte alte proiecte la nivel intern.Dupa aproape un an de pauza, timp in care nu au achizitionat nimic, probabil din lipsa lichiditatilor sau din cauza instabilitatii la nivel intern, in special la nivel de top-management.

Ei considera ca daca au vandut niste actiuni la alibaba si au reusit sa faca niste achizitii, chiar vor avea sanse mari sa evolueze, dar competitia nu sta pe loc.Pentru ca Yahoo este mult in spatele competitiei, care dispune oricand de lichiditati foarte mari si care ii poate cumpara oricand.Sincer, cea mai buna preluare cred ca o poate face Apple, care dispune de lichiditati foarte mari si nu m-ar mira ca in cativa ani Apple sa faca o oferta de nerefuzat companiei Yahoo, iar actionarii Yahoo sa o accepte, pentru ca altfel Yahoo ar ramane pe loc sau ar involua prea mult, iar valoarea actiunilor ar deveni foarte redusa.

Voi afisa mai jos ultimele preluari ale companiei Yahoo : Stamped, OnTheAir, Snip.it, Alike, Jybe, Summly, Astrid, GoPollGo, MileWise, Loki Studios, Tumblr, Playerscale, GhostBird Software, Rondee, Bignoggins Productions, Qwiki, Xobni, Ztelic, Lexity, Rockmelt.Probabil ca pana cand va aparea acest articol, Yahoo va mai prelua inca 2-3 mici firme de software sau ce li se mai pare lor interesant.

Exemple de preluari ale Yahoo, care au esuat :

1.Delicious

2.Flicker

Nimeni nu a mai auzit de aceste 2 siteuri dupa ce au fost preluate de catre Yahoo.Si-au batut joc si isi vor bate joc si de Tumblr.

Vreau sa vad ce se intampla cu Tumblr peste 4 ani de zile, daca va mai exisa peste 4 ani, sau daca nu o vor vinde, pentru ca nu vor stii ce sa faca cu ea.Ar fi capabili totusi sa o faca eficienta, sa o incarce de publicitate proasta si apoi sa o vanda la un pret putin mai mare competitorilor.Dar mai mult de atat, nu ii cred capabili.

Faceti-va, totusi cont pe http://www.tumblr.com, daca doriti sa aflati mai multe si poate chiar va place.Gusturile nu se discuta, dar se pot imbunatati.

Aceasta este adresa mea de Tumlbr :

http://octavianmicu.tumblr.com/

Advertisements